Γιατί σας συμφέρει να συνεργαστείτε μεσιτικό γραφείο για την αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας

Φαντάζομαι ότι τις τελευταίες δύο ώρες σερφάρετε στο διαδίκτυο για ερεύνα ακίνητων. Σοβαρά τώρα, δεν περιμένετε να σας πούμε ότι είναι προτιμότερο να αναλάβετε μόνος σας το δύσκολο έργο της επιλογής ακινήτου. Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δυο περιπτώσεις.

Τώρα, το να αποφασίσει κάποιος να ψάξει μόνος του για σπίτι έχει φυσικά κάποια θετικά. Βασικά το εξής ένα : γλιτώνετε την προμήθεια της μεσιτείας. (γιούχουυυυυ!). Τα αρνητικά τώρα, μπορούν να συνοψιστούν στην σοβαρή πιθανότητα να χρειαστεί να παραιτηθείτε από την εργασία σας ώστε να εξοικονομήσετε τον απαιτούμενο χρόνο, να μείνετε σε ξενοδοχείο για να έχετε τον χρόνο να ψάξετε όλα τα ακίνητα της περιοχής χωρίς να έχετε δώσει συγκεκριμένα standards για το ακίνητο που σας ταιριάζει , να φιλοξενηθείτε για ένα σχετικά σύντομο διάστημα σε ψυχιατρικό άσυλο λόγω του υπερβολικού όγκου πληροφοριών που προσπαθεί να διαχειριστεί ο εγκέφαλός σας και ,τέλος, να νοικιάσετε στο μεταξύ κι έναν βοηθητικό χώρο εκτός του σπιτιού σας όπου θα αποθηκεύετε όλο το χαρτομάνι που συσσωρεύεται γύρω σας. Συν το γεγονός ότι ίσως τελικά τα χρήματα που θα δίνατε για την προμήθεια θα το επιβαρυνθείτε ως εναλλακτικού κόστους υπό τη μορφή χαμένου χρόνου, εξόδων διαμονής σε ξενοδοχείο φαγητού , περιορισμένων επιλογών και λανθασμένων αποφάσεων. Δεν ακούγεται και άσχημη λύση, συμφωνείτε; Ακούγεται απαίσια!

Πολύ υποτιμούν την προσφορά ενός επαγγελματία με τη λογική του “τόσο δύσκολο είναι πια να νοικιάσω ένα σπίτι μόνος μου”. Η απάντηση είναι όχι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Από την άλλη πάλι, τόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα παστίτσιο; Για δοκίμασε να φτιάξεις όμως ένα!

Τελικά, όμως γιατί αξίζει να ζητήσεις τη βοήθεια ενός μεσίτη; Ορίστε οι 7 πρώτοι λόγοι που μου έρχονται στο μυαλό. (όποιος ξέρει παραπάνω είδε το λυσάρι!)

1.Είναι το επάγγελμά Μας!
Δεν μπορείς να μάθεις τα πάντα σχετικά με την ενοικίαση ακινήτων μέσα στους 5 μήνες που αποφάσισες να ασχοληθείς με το σπορ, όπως δεν μπορείς να τρέξεις στο ράλι της Formula 1 επειδή τερμάτισες την πίστα της Monza στο Playstation μετά από 15 μέρες ξενύχτι. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται κιόλας! Το ότι ασχολείται επαγγελματικά μόνο με αυτό το αντικείμενο πιθανότατα σημαίνει ότι το κάνει αποτελεσματικότερα και γρηγορότερα από εσένα! (καλά, ξέρω, όχι από εσένα, αλλά από εμάς τους υπόλοιπους σίγουρα….) Θυμίσου τον Ford: το να προσλαμβάνεις άτομα που είναι πιο «έξυπνα» από εσένα αποδεικνύει ότι είσαι πιο έξυπνος απο αυτούς!

2. Λιγότερη ταλαιπωρία!
Ένας μεσίτης μπορεί να λειτουργήσει περίπου σαν φίλτρο για spam e-mails. Δε χρειάζεται να διανύεις σε εβδομαδιαία βάση τα ίδια χιλιόμετρα με τους πιλότους αεροσκαφών προσπαθώντας να δεις όλα τα σπίτια που είχες υπόψιν. Ο μεσίτης θα σε προστατεύσει από άσκοπες επισκέψεις καθώς γνωρίζει αν το ακίνητο ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Αν είσαι πωλητής, φροντίζει να μη σε ενοχλεί ο καθένας χωρίς να υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον. Ο χαμένος χρόνος, σου κοστίζει πολύ ακριβά. Ενας μεσίτης πάλι, πολύ λιγότερο. Εκτός από τον χρόνο είναι και τα χρήματα που εξοικονομείτε στην INtrust Solutions σας μεταφέρουμε με δικό μας αυτοκίνητο σε όλα τα ακίνητα δίχως κόπο

3. Γνώση της αγοράς
Παράγοντες όπως μέση τιμή τ.μ στην συγκεκριμένη περιοχή, πρόσφατες και μέσες τιμές αντίστοιχων ακινήτων, λίστες με ομοειδή ακίνητα προς ενοικίαση στην περιοχή είναι μόνο λίγοι από αυτούς που γνωρίζει κάθε συνειδητοποιημένος επαγγελματίας και από αυτούς που πιθανόν να σας ξεφύγουν!

4. Δίκτυο
Οι περισσότεροι μεσίτες δεν λειτουργούν μόνοι τους. Έχουν στην διάθεση τους ένα ολόκληρο δίκτυο από φιλικά προσκείμενους συναδέλφους στους οποίους μπορούν με τη σειρά τους να προωθήσουν την υπόθεσή σας, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης. Φυσικά για να παινέψουμε λίγο και το σπίτι μας , οι μεσίτες έχουν πρόσβαση σε ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο χάρη στην υπηρεσία “Συνεργασία μεσιτών” που τους επιτρέπει να βρουν το σπίτι που τόσο καιρό ψάχνατε με τη βοήθεια μεσιτών που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή.

5. Διαπραγματευτική ικανότητα – Εχεμύθεια
Εκτός κι αν έχετε σκοπό να εμφανιστείτε στη συζήτηση διαπραγμάτευσης της ενοικίασης με ένα μυδραλιοβόλο ανά χείρας και ζωσμένος με εκρηκτικά, λυπούμαστε αλλά οι διαπραγματευτικές σας ικανότητες μάλλον θα υπολείπονται εκείνες ενός επαγγελματία. Κι αυτό γιατί ένας καλός μεσίτης είναι απλά πιο «προπονημένος» από εσάς και επιπλέον δεν έχει καμία συναισθηματική δέσμευση που μπορεί να επηρεάσει τις συνομιλίες. Ένας καλός μεσίτης δεν είναι απλά ο αγγελιοφόρος. Παρουσιάζει την περίπτωσή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προστατεύει σημαντικές πληροφορίες από ανταγωνιστικά συμφέροντα.

6. Διαχείριση πληροφοριών
Ίσως έχει πέσει στην αντίληψή σας ότι ένα συμβόλαιο ενοικίασης δεν έχει ακριβώς το μέγεθος χαρτοπετσέτας. (ούτε αν την ανοίξετε στα τέσσερα ακόμα!). Επίσης έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσετε ότι το έντυπο ενημερωτικό υλικό που συνοδεύει ένα ακίνητο προς ενοικίαση.
7. Υποστήριξη και μετά την αγορά – Διατήρηση επαγγελματικής επαφής
Ακόμα κι οι πιο ομαλές ενοικιάσεις επιστρέφουν για να σας στοιχειώσουν! Δυσοίωνα σημάδια όπως χαμένα τιμολόγια, φορολογικές ασάφειες, ελλιπή έγγραφα μπορούν να εμφανιστούν και μήνες ακόμα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ένα τηλέφωνο στον μεσίτη σας και το αρχείο του ίσως θα βοηθούσε κάπως την κατάσταση. Όπως επίσης πολλά ερωτήματα που παραλήφθηκαν κατά την ενθουσιώδη υπογραφή των συμβολαίων μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια αργότερα. Είναι καλό να ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος στην άλλη άκρη της γραμμής που μπορεί να ξέρει την απάντηση. (και να μην είναι η μαμά σου, η οποία φυσικά πάντα ξέρει την απάντηση!). Ένας σωστός επαγγελματίας θα σας βοηθήσει. Σκεφτείτε επίσης ότι η επαγγελματική εξέλιξη του μεσίτη σας εξαρτάται ακριβώς από την ικανοποίηση που θα σας αφήσει η συνεργασία μαζί του. Η αγορά έχει αυτιά και μια καλή σύσταση δεν αγοράζεται με τίποτα. Ο μεσίτης μπορεί να εξελιχτεί σε συνεργάτη σας, ενημερώνοντάς σας για εξελίξεις που ίσως σας ενδιαφέρουν και παραμένοντας διαθέσιμος για πιθανή μελλοντική συνεργασία

You May also Like this

Χαράτσι στο εισόδημα από ...

Νέος φόρος έρχεται για τους ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται ακίνητα μέσω Airbnb. Με...

Ανασφάλιστα οχήματα

Ευχάριστα τα νέα για όσους δεν πρόλαβαν. Παράταση της προθεσμίας για τα...

H αγορά ακινήτων αναμένεται ...

H αγορά ακινήτων αναμένεται να είναι ο πρώτος κλάδος που θα επανέλθει...

Οι υπηρεσίες των μεσιτικών ...

Όπως όλοι οι κλάδοι έχουν τον επαγγελματία τους, έτσι και για ότι...

Post your Comments

logged inYou must be to post a comment.